Waar u ook bent, spoedgeval of niet, wij brengen u veilig terug.

Fase 1
Contact

Als u contact met ons opneemt, bespreken we uw situatie met u en geven we vrijblijvend advies over de juiste aanpak. Uiteraard beantwoorden we al uw vragen.

Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende manieren van vervoer mogelijk. Van ambulance vervoer over de weg (zelfs buiten de grenzen van Europa), of medische begeleiding op een lijnvlucht, tot een privévlucht per luchtambulance of helikopter. Wij adviseren u over de veiligste mogelijkheid. Natuurlijk houden we hierbij ook rekening met het budget. Vervolgens sturen wij u binnen enkele uren een offerte. Ook als uw verzekering niet bereid is de kosten voor de repatriëring te dekken, kunnen wij u helpen.

Fase 2
Voorbereiding

Zodra u onze offerte accepteert, komen wij in actie. Indien nodig, kunnen we dezelfde dag nog vertrekken. Wij nemen u alles uit handen, van papierwerk tot logistiek, vervoer en medische ondersteuning tijdens de reis. Wij onderhouden contacten met artsen en ziekhuizen in het buitenland zowel als in het land van bestemming, en zorgen voor een geschikte plek in het ziekenhuis thuis.

Afhankelijk van uw situatie sturen wij artsen met de juiste specialismen. Ondertussen houden we u voortdurend op de hoogte en kunt u ons altijd bereiken.

Bij aankomst verricht ons team een eigen medisch onderzoek. In samenwerking met de artsen ter plaatse zorgen wij ervoor, dat de patiënt in staat is om te reizen.

Fase 3
Repatriatie

Als we ervan overtuigd zijn dat het veilig is om de patiënt te vervoeren, beginnen we aan de reis naar huis. Ons medische team zorgt ervoor, dat de terugreis voor de patiënt zo comfortabel mogelijk is. Ook bij plotselinge complicaties kunnen we snel en adequaat reageren.