Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen.

De patiënt krijgt warm en koud eten/drinken tijdens het transport. Het medisch personeel zal hiervoor zorgdragen en de bijbehorende kosten zijn voor rekening van AMBU-TRANS.
AMBU-TRANS zorgt voor de communicatie/afstemming met de ziekenhuizen om de klant/patiënt te verlichten van verdere zorgen hierin. De opname in het ontvangende ziekenhuis wordt ook door AMBU-TRANS in orde gemaakt.
De patiënt kan 1 bagagestuk meenemen. Indien er een rolstoel meegenomen dient te worden, dient dit een inklapbare non-electrische rolstoel te zijn.
Indien de patiënt naar het toilet wenst te gaan stoppen wij onderweg bij de eerst volgende toiletstop-mogelijkheid. Indien de patiënt niet zelf naar het toilet kan en verschoont dient te worden dan zorgt het medische personeel hiervoor.
Normaalgesproken kan er een extra passagier met de patiënt meereizen, indien de medische toestand van de patiënt het toe laat. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de medisch verantwoordelijke bij aanvang van het transport.
Ongeveer een uur voor aankomst op de eindbestemming van het medisch transport, wordt de contactpersoon telefonisch op de hoogte gesteld van de geplande aankomsttijd.
De brancard in de ambulance kan zowel in de liggende als de zittende positie geplaatst worden. Dit kan ook tijdens het rijden worden aangepast, dus de ambulance hoeft hier niet voor te stoppen.
Indien de order definitief is gemaakt door de contactpersoon maar er nog niet is aangevangen met het vervoer, zal AMBU-TRANS 50% van het offertebedrag in rekening brengen aan de contactpersoon. Indien de order definitief is gemaakt door de contactpersoon en er reeds is aangevangen met het vervoer, kan er geen restitutie meer plaats vinden.
Dat is per patient verschillend. Wij stemmen de medische crew af op de patientsituatie. Deze kan bestaan uit 1 of 2 verpleegkundigen maar ook uit een verpleegkundige in combinatie met een arts.
Onmiddelijk. Wij kunnen vaak aanvangen met de repatriering op dezelfde of de daarop volgende dag.
Wij kunnen u in vele talen behulpzaam zijn. Ook kunnen wij een tolk inzetten. Talen als Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Marokaans, Nederlands, Pools, Spaans, Turks zijn veel voorkomend.
Wij werken slechts met vooruitbetaling, dus voorafgaande aan de uitvoering van de repatriëring.
AMBU-TRANS werkt met vaste prijzen volgens een gebudgetteerd aantal uren. Deze prijs is all in (eten/drinken/medicijnen/medisch personeel etc) mits anders gespecificeerd.

Mocht uw vraag niet op de lijst staan, stuur ons gerust een email of vul het contact formulier in.

Algemene Voorwaarden.