AMBU-TRANS

Wat een rustige, geduldige, kundige en doortastende man

Geplaatst op: 25-03-2016
★★★★★

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli werden we om 04.00 bruut opgeschrikt door een telefoontje dat er een ernstig ongeluk was gebeurt. De broer van mijn partner had een “bultje” op de weg over het hoofd gezien en was met de Vespa met 40 km per uur overheen gereden en gelanceerd. Hij was tegelijkertijd met zijn moeder bij ons te gast in Avola op Sicilië. De schrik zat er goed in omdat we een paar dagen te voren een dodelijk ongeluk hadden gezien van een 18 jarige jongen op een brommer.

Bij aankomst in het ziekenhuis zagen we de ernst van de situatie. Toen begon het; een kermend bebloed hoopje mens, alleen Italiaans sprekende IC artsen en verplegers, hectiek alom. Geen communicatie en maar uitvinden bij wie je moet zijn. In de loop van de dag werd ons duidelijk dat er sprake was van een gebroken enkel, drie gebroken ribben en ernstige schaafwonden op armen en benen. Hij zou woensdag terug vliegen maar hij zou absoluut geen “fit to flight” krijgen. Dat kon nog wel een maand gaan duren.

Wij hebben toen op zondagavond (ten einde raad) repatriëring ingetoetst op google en kwamen uit bij Ambu Trans. our CEO nam op en toen kregen we eindelijk onze rust terug! Wat een rustige, geduldige, kundige en doortastende man. Hij heeft ons uitstekend begeleidt. Maandag vloog er een verpleegkundige in en hij heeft het werk van ons overgenomen. We werden tijdens zijn reis op de hoogte gehouden via whatsapp waar hij was. Wat waren we blij dat er een Nederlands sprekende deskundige was die ons precies uit kon leggen wat er aan de hand was. Hij regelde meteen de juiste medicatie en communicatie met de daar aanwezige staf op de IC. Dinsdagmorgen arriveerde de Nederlandse ambulance (2400 km!) en hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Enschede. Ook de nazorg naar de verzekering is prima geregeld! Het is niet een bedrijf van “we hebben ons ding gedaan en zoek het dan maar uit” maar ook nadien is er contact geweest hoe we de zaken met de verzekering moesten afhandelen. Het mooie van alles is dat je de dingen via whatsapp kunt regelen en er dan ook direct op wordt gereageerd! Het gaat nu weer de beterende kant op met de patiënt maar voor hetzelfde geld lag hij nu nog in een ziekenhuis in Avola waar een verkeerde diagnose met betrekking tot zijn enkel was gesteld; hij zou geopereerd zijn en in Nederland bleek dat dit absoluut niet nodig was; integendeel! Onze dank gaat uit naar het hele team van [AMBU-TRANS].