AMBU-TRANS

Zware longontsteking and septische shock in Portugal

Route: Alvor - Leiderdorp
Datum repatrieëring: 25-9-16
Geplaatst op: 28-09-2016

Op 15 september werd mijn vader met een zware longontsteking en in septische shock opgenomen op de Intensive Care in een ziekenhuis in Alvor, Portugal. Na 12 dagen op de IC, waar hij alleen maar achteruit ging en de behandelende artsen eigenlijk geen idee hadden wat ze nog moesten doen, hebben wij contact opgenomen met de ANWB om hem te repatriëren. Zoals ook bij andere recensies te lezen, hebben zij op afstand besloten, zonder enige ruggespraak met de artsen in Portugal, om hem niet te repatriëren. Wij zagen mijn vader iedere dag achteruit gaan en werden gewoon aan ons lot overgelaten.

Totdat we contact opnamen met Ambu-Trans. Gerrit wist ook precies te vertellen wat er mankeerde en wat de artsen in Portugal nagelaten hadden om te doen om mijn vader beter te maken. Er werd razendsnel door hen gehandeld, we ontvingen meteen een offerte en de volgende dag zou er al een ambulance komen op hem op te halen.

Alle lof voor Harald, Ilke en Johan.Wat een helden zijn dit. Zij kwamen aan in het ziekenhuis, zagen dat hij te zwak was om vervoerd te worden en hebben hem meteen geintubeerd om zijn lichaam rust te gunnen – iets wat de artsen daar al lang hadden moeten doen – en we zouden de volgende dag kijken of hij wat fitter zou zijn. Dit was gelukkig het geval en na een rit van 24 uur, kwamen ze aan in Nederland, alwaar Ambu-Trans ook nog een plek in een ziekenhuis dicht bij onze woonplaats heeft geregeld en een uitgebreide overdracht gaven aan de behandelende artsen.

Niet alleen hadden we het volste vertrouwen in Harald, Ilke en Johan vanwege hun medische kennis en handelingssnelheid maar ook de manier waarop ze de familie hebben geïnformeerd en gerustgesteld, is niet in woorden uit te drukken. Bij aankomst in Nederland bleek dat als mijn vader nog twee dagen in Portugal was gebleven met de behandeling die hij kreeg, hij het waarschijnlijk niet had overleefd. Het is schandalig hoe de ANWB en andere verzekeringsmaatschappijen omgaan met mensenlevens. Wij zijn Ambu-Trans en met name Harald, Ilke en Johan eeuwig dankbaar dat ze de mogelijkheid bieden om levens van dierbaren te redden en familieleden uit uitzichtloze situaties te halen.