AMBU-TRANS

Van eindeloze onzekerheid naar een duidelijk positief vooruitzicht

Route: Sunny Beach - Aalten
Datum repatrieëring: 20-7-16
Geplaatst op: 26-08-2016
★★★★★

Wat een leuke vakantie met vrienden zou moeten worden bleek toch even wat anders te gaan verlopen.

Mijn naam is Jurgen, ik ben 18 jaar en woon in Aalten. Dinsdag 12 juli kwamen ik en mijn vriendengroep aan in het zonnige Sunny Beach, Bulgarije om daar onze vakantie te gaan vieren. Na een introductie van onze reisorganisatie kreeg ik last van mijn borst en dit werd steeds erger. Voor de zekerheid ben ik toen afgevoerd met een ambulance daar naar een plaatselijke kliniek. In de kliniek daar bleek dat ik een (spontane) gedeeltelijke klaplong had opgelopen en ik dus nog een dag ter controle zou moeten blijven. De dag daarop bleek dat mijn long niet beter was geworden en het pas zin had om over 72 uur weer een scan te maken omdat je lichaam niet zo snel kan helen. Einde vakantie dus.

Tegen die tijd kwam de zorgverzekering in beeld en zij hielden contact met mij en het ziekenhuis. Die zaterdag is er wederom een scan gemaakt en het bleek nog niet beter te zijn geworden met mijn long. Terug vliegen mag pas als je long voldoende hersteld is en onder begeleiding van een arts, toch bleef er een verhoogd risico dat ik het in het vliegtuig door de verschillen in luchtdruk weer zou kunnen krijgen. Dit risico wilden mijn ouders en ik niet nemen.

En dan? Internet afspeuren naar alternatieven want als het aan de zorgverzekering had gelegen had ik moeten wachten tot de long voldoende geheeld was en onder begeleiding van een arts terug moeten vliegen. Hoelang dat zou gaan duren was een vraag en mijn vrienden gingen die maandag al weer naar huis. Ik wilde daar niet alleen afwachten op beter nieuws en toen kwamen mijn ouders met Ambu-Trans.

Zondagmiddag 17 juli zijn mijn ouders daar geweest en hebben een duidelijk gesprek gehad met Ambu-Trans. Ik kon via de weg naar huis komen en dat gaf al een hele verbetering! Diezelfde dag was de offerte klaar en ondertekend. Ik kreeg toen het 06-nummer van de arts en dit gaf al een vertrouwelijk gevoel omdat zo’n iemand dan al meteen dichter bij je staat, ook omdat mijn vrienden die maandag vertrokken, heb je dan een aanspreekpunt. Maandagochtend zijn ze vertrokken per ambulance en later die dag ook per vliegtuig om eerder bij mij te kunnen zijn om zo papierwerk etc. in orde te kunnen maken. Dinsdagmorgen 19 juli stonden een arts en IG verpleegkundige aan mijn bed. Nederlandse artsen, dat is weer even wat anders dan de artsen in de kliniek daar.

Ik ben onderzocht en ik bleek stabiel te zijn waardoor ik woensdag morgen mocht gaan rijden met deze arts, verpleegkundige en chauffeur. Woensdagmorgen 20 juli kwart over 8 kwamen bekende Nederlandse hulpdienst kleuren de parkeerplaats opgedraaid en was mijn ziekenhuis periode voorbij. Nog even een laatste check gehad en we waren eigenlijk al snel vertrokken richting huis. Als de tank van de auto leeg begon te raken maakten we stops om de auto te tanken en zelf even de benen te strekken en een hapje/drankje te kunnen nuttigen. 24 Uur is natuurlijk ook vrij lang om aan 1 stuk te blijven zitten/liggen. Gelukkig zat het bij de grens mee en ook onderweg hebben we geen problemen gehad, de reis vloog dus eigenlijk voorbij.

Donderdagmorgen 21 juli kwart over 8 waren we thuis. Warm onthaal met krentenwegge voor ons. Ik was blij thuis te zijn en ook mijn familie was blij dat ik er weer was. Met mij gaat het inmiddels weer naar behoren en ik wil dus ook de heren (in dit geval) van Ambu-Trans heel hartelijk bedanken voor de mega snelle actie die ze verricht hebben. Niemand van ons heeft een moment spijt gehad van deze onderneming en ik raad andere soortgelijke gevallen ook aan deze stap te zetten want het kan van een eindeloos onzeker vooruitzicht ineens omdraaien naar duidelijk positief vooruitzicht, en dat heb je in zo’n geval zeker nodig! Namens mij en mijn familie, voor het hele team, hartelijk dank! Door: Jurgen