AMBU-TRANS

Ik kan u niet vertellen hoe dankbaar we zijn

Route: Malaga
Datum repatrieëring: 27 juli 2016
Geplaatst op: 01-09-2016

Na een ernstig verlopen dubbele longonsteking met bloedvergiftiging was mijn vader stabiel. Hij bevond zich al ruim drie weken onder traumatische omstandigheden – want hij kon niet praten en kreeg ook steeds minder spierkracht waardoor hij zich niet meer kon bewegen – op de IC in een ziekenhuis in Malaga. Volgens de hoofd IC was mijn vader vervoerbaar in een ambulancevlucht, maar de alarmcentrale was niet in beweging te krijgen en zeer reactief.

Op vrijdag 26 juli werd om kwart voor twee in de middag duidelijk dat de alarmcentrale het over het weekend heen wilde tillen en dan opnieuw weer zou bepalen of mijn vader vervoerbaar was. En dan zou het nog wel even kunnen duren, want een quarantainebed was heel schaars in Nederland werd mij verzekerd. Toen verloren we alle vertrouwen in de alarmcentrale, en hebben we AMBU-TRANS gevraagd het vervoer te regelen.

Dat hebben ze gedaan … En hoe! Ze hebben precies geleverd wat ze beloven op de website en binnen hele korte tijd. Na het verstrekken van de opdracht werd ik binnen dertig minuten(!) gebeld dat het quarantaine bed in het ziekenhuis van onze voorkeur geregeld was en dat mijn vader de volgende dag werd opgehaald. Ze namen zelf contact op met de artsen in Malaga en regelden niet alleen de IC vlucht, maar ook de ambulances van en naar de luchthavens. Exact wat we nodig hadden. Ik had rechtstreeks contact met Gerrit Vrieze waar ik al mijn medische vragen en zorgen kwijt kon, ongeacht het tijdstip.

De volgende dag werd mijn vader opgehaald en kwam hij in de avond in Amstelveen aan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vader – die steeds minder wakker werd en als hij wakker werd in paniek raakte van de wanhopige situatie en dan weer slaapmiddelen kreeg – daar dood zou gaan. In enkele dagen in Nederland is mijn vader wakker, alert, hij kan eindelijk weer praten en ook bewegen gaat steeds beter. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar deze kans krijgt hij omdat AMBU-TRANS het hele transport op korte termijn heeft geregeld en met een uitstekend medisch team heeft uitgevoerd. Ik kan u niet vertellen hoe dankbaar we hiervoor zijn.