“Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar wordt een geoefend hulpverlener!”

Reanimatie

Wekelijks worden alleen in Nederland ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dit zijn zo’n 10.000 mensen per jaar! Een acuut hartinfarct is vaak de oorzaak van een hartstilstand. Een hartstilstand is een levensbedreigende situatie als niet onmiddellijk hulp wordt geboden.

Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op herstel. Als bij een hartstilstand direct wordt gestart met reanimeren zodat professionele hulpverleners van een ambulancedienst het kunnen overnemen, is de kans op volledig herstel groot.

Inhoud Cursus
Basisreanimatie (BLS)

AED

De AED is vrij eenvoudig in het gebruik. Zonder al te veel moeite kan een leek op een verantwoorde wijze hiermee leren om te gaan.
Als de AED op de juiste wijze wordt toegepast, verhoogt dit de kwaliteit van het levensreddend handelen aanzienlijk.

Een snelle defibrillatie kan in de eerste minuten van groot belang zijn. Snelle defibrillatie zorgt namelijk voor een aanzienlijke stijging van de overlevingskans van het slachtoffer.

Doel
Na het volgen van de opleiding gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED) zijn de deelnemers in staat om bij een slachtoffer met een (vermoedelijke) circulatiestoornis de AED adequaat in te zetten en te gebruiken.

Inhoud Cursus
Basisreanimatie (BLS) en voorbereiding gebruik van AED tijdens een reanimatie.

Cursusduur

Afhankelijk van vooropleiding

De opleiding wordt in-company gegeven.
Beschikt u niet over een leslocatie, dan kunnen wij deze voor u organiseren.

Wilt u meer weten? Stuur ons vrijblijvend een aanvraag en we nemen direct contact met u op!