De NIBRA (Nederlands instituut fysieke veiligheid) en de Stichting LAMP (Landelijke Ambulance & Meldkamer Protocollen) hebben een uitgave “Levensreddend handelen door de brandweer” (LPLHB) gemaakt waarin duidelijk naar voren komt wat men als brandweerman mag doen bij een hulpverlening.

Dit is natuurlijk niet voor niets.
De brandweer krijgt steeds meer te maken met hulpverleningen waarbij ook slachtoffers betrokken zijn. Wat is er nu beter als dat brandweer en ambulance voor de behandeling van een slachtoffer dezelfde methodiek hanteren. Dit is het uitgangspunt van een opleiding als deze.

Modulair wordt u wegwijs gemaakt met het LPLHB 2.0.

De ABCD methodiek speelt hierbij een centrale rol. Deze opleiding wordt praktijk gericht gegeven.

De inhoud van de modules is goed te integreren in uw wekelijkse oefenavond en oefencyclus. Eventueel kunt u deze opleiding uitbreiden met een eindoefening waarbij de “technische hulpverlening” uitgebreid aan bod komt.

Al onze instructeurs hebben ruime praktijkervaring.

De herhaling protocollair handelen wordt verzorgt in lijn van de verschillende oefenkaarten.

Deze herhalingsles heeft AMBUTRANS ontwikkeld vanuit praktische ervaring van ambulancepersoneel met een duidelijke didactische structuur en veel praktijk.

De opleiding gaat in op het methodisch gebruiken van het genoemde protocollenboek in de praktijk en de leerstof die behoort bij de basisbrandweerzorg.

Praktijk is meteen de tweede rode draad door de opleiding.
Dit wordt o.a. gedaan door training aan de hand van verrichtingenlijsten die afgetekend zullen worden aan de hand van diversen praktijkoefeningen met bijvoorbeeld zuurstof, AED, wervelplank, nekkraag, verbandleer en lotusslachtoffers.

Herhalingslessen aan de hand van de oefenkaarten 102C en 102 D

Het algemene doel van deze herhalingsles is het verrichten van levensreddende handelingen volgens de ABCDE methode bij slachtoffers en collega’s in praktijksituaties.

De opleiding wordt in-company bij het brandweerkorps gegeven.
Wilt u meer weten? Stuur ons vrijblijvend een aanvraag en we nemen direct contact met u op!