De basis van deze herhalingsopleiding bestaat uit de inhoud van de oefenkaarten. Het algemene doel van deze herhalingsles is het verrichten van levensreddende handelingen volgens de ABCDE methode bij slachtoffers en collega’s.

Deze herhalingsles heeft AMBU-TRANS  ontwikkeld vanuit praktische ervaring van ambulancepersoneel met een duidelijke didactische structuur.

De opleiding gaat in op het methodisch gebruiken van het genoemde protocollenboek in de praktijk en de leerstof die behoort bij de basisbrandweerzorg. Praktijk is meteen de tweede rode draad door de opleiding. Dit wordt o.a. gedaan door training aan de hand van verrichtingenlijsten die afgetekend zullen worden en aan de hand van diversen praktijkoefeningen met bijvoorbeeld zuurstof, AED, wervelplank, nekkraag, verbandleer en lotusslachtoffers.

De herhalingslessen bestaan uit de oefenkaarten.

  1. Allereerst de oefenkaart waarmee op een praktische en methodische wijze het gebruik van de protocollen aan bod komt inclusief de reanimatie, AED en het geven van zuurstof. Hygiëne is een belangrijk onderdeel van deze les.
  2. Vervolgens wordt het bovenstaande in oefenvorm d.m.v. een praktijkoefening uitgevoerd.
  3. Bij de volgende herhalingsles zal een andere oefenkaart uitgebreid aan bod komen, wederom op een praktische en methodische wijze. De nadruk zal liggen op verbandleer in combinatie met wervelimmobilisatie bij traumaslachtoffers. Tevens zal de stabiele zijligging en de logroll ook aanbod komen tijdens deze les.
  4. Vervolgens wordt het bovenstaande in oefenvorm d.m.v. een praktijkoefening uitgevoerd.
  • maximaal 12 cursisten per groep om de interactie tussen docent en cursist hoog te houden. Eveneens is er dan voldoende tijd om de praktische vaardigheid te oefenen;
  • implementering van de protocollen in de lesstof, theoretisch en praktisch;
  • korte duidelijke theorie;
  • vaardigheidstraining, u bent daadwerkelijk bezig met de uitvoering van bedoelde handelingen per oefenkaart;
  • vooraf zijn de te behalen doelen per cursist beschreven en worden door de docent ook tijdens de module beoordeeld en afgetekend;

Wilt u meer weten? Stuur ons vrijblijvend een aanvraag en we nemen direct contact met u op!