Veiligheid boven alles!

Als werkgever moet u uw bedrijfshulpverlening in orde hebben. Dat weet u, maar hoe regelt u dat? AMBUTRANS biedt uitkomst. Wij verzorgen professionele cursussen tegen een betaalbare prijs.

AMBUTRANS heeft naast een NIBHV opleiding de mogelijkheid om “op maat” voor u cursussen te vervaardigen.
Omdat de standaard opleiding veel algemene zaken voor diverse bedrijfstakken bevat betekend dit in de meeste gevallen een verkorting van de opleiding.

AMBUTRANS kent in grote lijnen twee BHV opleidingen:

  1. De opleiding van het NIBHV, de inhoud en duur van de cursus wordt dan ook door de NIBHV bepaald en instructeurs die bij de NIBHV geregistreerd zijn zullen de cursus verzorgen.
  2. BHV opleiding op maat gemaakt  en gericht op uw specifieke bedrijfsrisico’s.

Tijdens de BHV cursus leert u:

  • Bestrijden van een beginnende brand in de praktijk en de theorie;
  • Communiceren met hulpverleners en hoe te alarmeren;
  • Ontruimen;
  • Levensreddend handelen, waaronder reanimatie en noodzakelijke eerste hulp.

Certificering van de BHV cursus

Wanneer u de vaardigheden beheerst bent u competent en ontvang u van ons een certificaat conform de Nederlandse richtlijnen. Met dit certificaat voldoet u dus aan de Nederlandse Arbo-wet 2007 en de Europese richtlijn 89/391/EEG.

BHV Herhaling (NIBHV)

De kennis en vaardigheden van de bedrijfshulpverlener moet hij/ zij door oefening op peil houden. Door de bedrijfshulpverlener jaarlijks een herhalingsdag van 8 uur te laten volgen wordt voldaan aan deze eis. Natuurlijk hebben wij een alternatief voor deze dag en die heet herhaling d.m.v. scenario.

BHV scenario

Door deze herhalingsopleiding in een ander jasje te steken kunnen aspecten als communicatie en incidentmanagement duidelijker in de praktijk naar voren komen. Het theoretisch deel wordt op een interactieve wijze aan u voorgelegd.

Buiten de verplichte theorie en praktijk worden in deze vorm van herhaling een aantal praktijkgerichte casussen voorgelegd aan de cursist.

Deze casussen worden zoveel mogelijk geënt op uw dagelijkse situatie en zullen ook door middel van o.a. Lotusslachtoffers, rook en gefingeerd vuur zo echt mogelijk gemaakt worden.

De opleiding wordt in-company gegeven.

Wilt u meer weten? Stuur ons vrijblijvend een aanvraag en we nemen direct contact met u op!