De regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden verplicht organisaties tot maatregelen om het hoofd te kunnen bieden aan noodsituaties en calamiteiten.

In dit artikel gaan we in op de eisen die aan een goed plan gesteld worden en aan de aspecten die bij een goede invoering van het plan een rol spelen.

Volgens de Arbowet bent u verplicht tot het maken van een ontruimingsplan en vluchtplannen/tekeningen. Misschien zelfs wel een bedrijfsnoodplan, u kunt dit niet alleen.

Wij als AMBUTRANS zijn in staat om uw problemen op te lossen en duidelijk in kaart te brengen zodat u zich bezig kunt houden met dat waar u goed in bent en zich verder daar niet om hoeft te bekommeren.

Wij kunnen een RI&E doen bijvoorbeeld bij uw bedrijf, school, kinderdagverblijf, woonzorgcentrum, hotel. Ook bedrijfsnood/calamiteitenplannen kunnen door ons worden vervaardigd.

Natuurlijk is een ontruimingsplan of bedrijfsnoodplan niets waard, zolang het niet in de praktijk kan worden getoetst, dus daarom leveren we ook ontruimingsoefeningen op maat. Met behulp van zogenaamde “lotus slachtoffers” kunnen calamiteiten worden nagespeeld die heel reëel zijn.

Wilt u meer weten? Stuur ons vrijblijvend een aanvraag en we nemen direct contact met u op!