Snelle repatriëring kan levens redden

Repatriëring

Snelle repatriëring kan levens reddenIedereen die al eens ziek in het buitenland werd en daar in het ziekenhuis terecht kwam, herkent de vraag: “Hoe snel kan ik naar huis?” Want dat is vaak de grootste wens van patiënt én familie. Een onbekende omgeving, taalproblemen of gebrekkige medische zorg leiden er vaak toe, dat deze wens met het uur groter wordt. En soms is het zelfs een kwestie van leven en dood, zo maken ervaringen van onze cliënten duidelijk.

Snelle repatriëring in enkele stappen

Als iemand ernstig ziek in het buitenland wordt, is het vaak de familie die contact met AMBU-TRANS opneemt. “Hoe snel kunnen jullie komen?” is dan een veel gestelde vraag. Tijdens dit eerste contact bespreken wij de situatie en adviseren wij vrijblijvend over de juiste aanpak. Afhankelijk van de situatie, zijn dat drie verschillende mogelijkheden:

Binnen slechts enkele uren ontvangt u van ons een offerte. Zodra deze offerte is geaccepteerd, komen wij in actie. Als de situatie het vereist, kunnen wij dus nog op dezelfde dag vertrekken om de patiënt op te halen.

Snelle repatriëringRazendsnelle actie redt levens

Dat snelle actie soms levens redden kan bewijzen ervaringen van patiënten, die ziek in het buitenland werden. Zo werd in september een patiënt met een zware longontsteking en in septische shock opgenomen op de Intensive Care in een ziekenhuis in Portugal. Na 12 dagen op de IC, waar hij alleen maar achteruit ging, probeerde de familie hem via een grote organisatie te repatriëren, maar zonder succes. Een telefoontje naar AMBU-TRANS bracht de gewenste snelle wending: “Er werd razendsnel door hen gehandeld, we ontvingen meteen een offerte en de volgende dag zou er al een ambulance komen op hem op te halen…. Bij aankomst in Nederland bleek, dat als mijn vader nog twee dagen in Portugal was gebleven met de behandeling die hij kreeg, hij het waarschijnlijk niet had overleefd.”

Alle Rompslomp uit handen

Als het snel moet gaan, kan papierwerk en andere tijdrovende rompslomp voor veel stress zorgen. AMBU-TRANS neemt de familie ook dit werk uit handen en zorgt voor de communicatie en afstemming met de ziekenhuizen in het buitenland en thuis. En ook daar weten wij soms snel en effectief moeilijke klippen te omzeilen, zo blijkt uit de ervaring van een andere patiënt, die uit Spanje werd opgehaald. De gebelde alarmcentrale stelde dat het nog wel “even kon duren, want een quarantaine bed was heel schaars in Nederland.” Daarop zocht de familie contact met AMBU-TRANS – en met succes: “Na het verstrekken van de opdracht werd ik binnen dertig minuten(!) gebeld dat het quarantaine bed in het ziekenhuis van onze voorkeur geregeld was en dat mijn vader de volgende dag werd opgehaald.” Opluchting alom, want ook deze familie was overtuigd, dat hun vader zonder de snelle repatriëring niet had overleefd.

Flexibel team staat altijd klaar

Snelle actie vereist een flexibel en efficiënt team. AMBU-TRANS is altijd stand-by en 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar. We werken samen met ca. honderd zorgvuldig geselecteerde medici en hebben goede contacten in vrijwel alle ziekenhuizen. Daarnaast beschikken we over een sterk team van ondersteunend personeel dat ons helpt, patiënten die ziek in het buitenland zijn geworden, veilig thuis te brengen. Op ons kantoor werken ware duizendpoten, die in kortste tijd routes en vluchten regelen, contact met artsen en ziekenhuizen leggen en uiteraard de familieleden voortdurend op de hoogte houden. Zo kunnen wij hun grote wens – een snelle en veilige repatriëring– uit laten komen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze werkwijze of over de verschillende opties voor een repatriëring? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, telefonisch, per e-mail, chat of het contactformulier op onze website. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden!