Repatriëring met een Particuliere Luchtambulance – Patiënten ervaringen

Ambulance vluchten, Repatriëring

Binnen een partculiere luchtambulance

In onze vorige blog post deelden we verhalen van patiënten die per ambulance over de weg uit het buitenland gerepatrieerd werden. Deze week het verhaal van een jonge vrouw die per luchtambulance gerepatrieerd werd vanuit Zuid Afrika.

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om een patiënt per ambulance over de weg te repatriëren. Ze bevinden zich op een ander continent, de afstand is te lang of de toestand van de patiënt laat het niet toe. In zulke gevallen brengt AMBU-TRANS patiënten per luchtambulance terug naar huis.

Een particuliere luchtambulance is volledig ingericht als een intensive care, inclusief beademingsapparatuur, en biedt genoeg ruimte voor een medisch team om de patiënt tijdens de reis te verzorgen. Het is vaak de snelste en veiligste manier om een patiënt te vervoeren. AMBU-TRANS hebben door de jaren vele succesvolle repatriëringen per particuliere luchtambulance uitgevoerd van en naar bv. New York, Thailand en Afrika.

Sabina vertelt over haar repatriëring vanuit Durban, Zuid-Afrika naar Zwolle, Nederland.

“AMBU-TRANS repatrieerde mij na zeven operaties en bijna twee maanden in de intensive care in Zuid-Afrika. Ik herinner me eerlijk gezegd maar weinig. Ik wilde graag verdoofd zijn voor de hele reis – en dat was ik ook.

Ik weet nog dat twee doctoren van AMBU-TRANS naar mijn bed in de IC kwamen. Ze praatten tegen me in mijn moedertaal. Ze onderzochten me en nadat ze vastgesteld hadden dat ik fit-to-fly was werd ik naar het vliegveld gebracht in een ambulance. Mijn moeder en mijn echtgenoot hadden tranen in de ogen toen ik eindelijk uit het ziekenhuis vertrok.

Particulier ziekenvervoer

Een team van doctoren begeleidde mij in een particuliere luchtambulance. Ik weet dat we onderweg drie keer gestopt zijn voor brandstof. Bij elke stop hebben de doctoren mijn familie op de hoogte gebracht hoe het met me ging – dat het zelfs beter met me ging dan in het ziekenhuis in Afrika! – en dat alles volgens plan verliep.

Toen we landden, stond er al een ambulance van AMBU-TRANS klaar om me naar het ziekenhuis in Zwolle te brengen, waar mijn vader al op me wachtte. Hij zei dat ik wakker was en er toen al beter uitzag – moe, maar met een breede glimlach op mijn gezicht – maar ik ben bang dat ik me dit allemaal niet herinner. Ik weet alleen dat ik heel erg ziek was en dat het AMBU-TRANS gelukt is om mij veilig thuis te brengen, over twee continenten, zonder enige negatieve gevolgen. Ik weet ook dat als ze niet gekomen waren, ik het niet gehaald zou hebben.”

Volg de link om meer patiënten ervaringen te lezen.