AMBU-TRANS medische repatriëring – Patiënten ervaringen.

Ambulance vervoer, Repatriëring

Een medische repatriëringOp onze website vindt u allerlei informatie over hoe een medische repatriëring in zijn werk gaat: ambulancevervoer, luchtambulances, dossieroverdrachten en ziekenhuis contacten. Maar hoe is het voor de patiënt om gerepatriëerd te worden? Hoe ervaren zij een medische repatriëring uit het buitenland?

Drie medische repatriëringen over de weg.

  • “[Er] stonden een arts en IG verpleegkundige aan mijn bed. Nederlandse artsen, dat is weer even wat anders dan de artsen in de kliniek [in Bulgarije]. Ik ben onderzocht en bleek stabiel te zijn, waardoor ik [de volgende]morgen mocht gaan rijden met deze arts, verpleegkundige en chauffeur. Na een laatste check waren we eigenlijk al snel vertrokken richting huis. (Jurgen)
  • [Ik] werd op een brancard gelegd met extra dik matras. De verpleegkundige heeft [me] goed in de gaten gehouden onderweg en een gedegen verslag gemaakt van [mijn] situatie. De reis ging door voormalig Yougoslavië. De wegen waren af en toe heel slecht maar steeds hadden ze oog voor [me]. (Gerrit)
  • Als de tank van de auto leeg begon te raken maakten we stops om de auto te tanken en zelf even de benen te strekken en een hapje/drankje te kunnen nuttigen. 24 Uur is natuurlijk ook vrij lang om aan een stuk te blijven zitten/liggen. Gelukkig zat het bij de grens mee en ook onderweg hebben we geen problemen gehad, de reis vloog dus eigenlijk voorbij. (Jurgen)
  • Ik ervoer een … pittige, maar perfect begeleide reis terug naar Nederland, vol humor en persoonlijke betrokkenheid en ruimte. Deze mensen verdienen niet alleen een professionele onderscheiding voor het werk dat ze doen, maar ook een persoonlijke onderscheiding voor de wijze waarop en waartoe ze dit werk doen. (Corina)

Tijdens een medische repatriëringDe mogelijkhijden tijdens een medische repatriëring, hangen grotendeels af van de toestand van de patiënt. Het is voor iedereen anders. Soms is het mogelijk aan boord aan de ambulance te eten. Voor sommige patiënten is het belangrijk dat ze stil liggen; anderen zijn mobieler. Het medische personeel van AMBU-TRANS houdt altijd rekening met de individuele toestand van iedere patiënt, en probeert altijd de reis zo comfortabel mogelijk te maken.

In onze volgende blog horen we van een patiënte die per luchtambulance gerepatriëerd werd. Klik hier om meer patiënten ervaringen te lezen.